Rån mot barn har tredubblats i Huddinge. | Sverigedemokraterna Huddinge

Rån mot barn har tredubblats i Huddinge.

På tre år har antalet anmälda rån mot minderåriga i Huddinge tredubblats. Den negativa utvecklingen fortsätter och det är dags för de övriga partierna att öppna ögonen för den verklighet som vi länge har varnat för.

I en artikel från Huddinge Direkt konstateras det att:
”Utredningarna kring rånförsöken mot skolbarnen i Edboskolan har lagts ner i brist på bevis. Det fanns varken bilder från övervakningskameror eller någon teknisk bevisning att gå på.”

Sverigedemokraterna har sedan vi kom in i kommunfullmäktige år 2006 drivit frågan om kameraövervakning på särskilda platser.

Vidare kan vi läsa hur kommunens säkerhetssamordnare konstaterar att man från kommunens sida inte har känt sig tvungen att sätta in särskilda åtgärder och att man samtidigt ser en trend där allt färre väljer att polisanmäla.

Detta ser vi som ytterst oroande, det är dels en signal på oförmåga från kommunens sida och dels en signal om att medborgare tappar förtroendet för rättssystemet.

Vi önskar att Huddinges alla politiska partier enas i arbetet emot den ökande brottsligheten. Om barnen inte kan känna trygghet och lita på samhället, vad har vi då för framtid?